Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Най-големият собственик на жилища в Германия опитва да успокои наемателите

Vonovia обяви, че ще наложи таван на повишаването на наемите за ремонтирани апартаменти до 2 евро на кв. м

Най-големият собственик на жилища в Германия опитва да успокои наемателите

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият германски собственик на апартаменти отговори на протестите срещу растящите наеми в страната с „преформулирана“ бизнес философия, изтъкваща усилията й за осигуряване на достъпни жилища, съобщава Bloomberg.

Vonovia предприе хода след поредицата от протести в редица големи градове, включително Берлин, където движението за национализиране на части от жилищния пазар чрез конфискуване на апартаменти от големи собственици набира инерция.

Въпреки че Vonovia не посочва конкретно протеста в Берлин, тя отбелязва в съобщението си „неотложните обществено-политически въпроси“.

Vonovia не „спекулира“ със земя или строителни разрешителни, строи нови жилища „възможно най-бързо“ и се възползва от държавни субсидии, където е възможно, за изграждане на достъпни жилища, казва се в съобщението.

Още по темата

Модернизирането на апартаменти, което също предизвиква критики, защото води до по-високи наеми, се прави с цел намаляване на потреблението на енергия и опазване на околната среда, допълва компанията.

„Няма прости отговори, но искаме да сме част от решението“, отбелязва главният изпълнителен директор Ролф Буш в комюникето.

Компанията съобщи, че ще наложи таван на повишаването на наемите за ремонтирани апартаменти от две евро на кв. м и обеща, че по-старите наематели няма защо „да се тревожат за прехраната си заради растящите наеми“. Vonovia съобщи, че е изградила около 1300 жилища от началото на миналата година и към момента предлага достъпни имоти на около един милион души в Германия.

„Дейността ни никога не е съсредоточена само върху финансови аспекти, а също взема предвид социални фактори“, казва Буш.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Богати американци изкупуват луксозни имоти в Лондон