IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият зелен покрив в света ще бъде в Силициевата долина

Компания планира да превърне пространство от 202 кв. м. в търговски център с овощна градина, лозе и над 6 км. алеи за разходка

22:14 | 24.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: <span class="inline-image-credit">Sand Hill Property Company</span></em></p>

Снимка: Sand Hill Property Company

През миналата година компанията за недвижими имоти от Силициевата долина Sand Hill купува фалирал търговски център, коментира Quartz. Сега компанията планира да превърне пространството от 202 000 кв.м. в градски център с най-големия зелен покрив в света. Проектът е амбициозен, включвайки изграждането на център със смесено предназначение заедно с овощна градина, лозе, детско игрище, над 6 км. алеи за разходка и паркинг на покрива с площ над 120 000 кв.м.

Планът за новоразработеното пространство ще включва улична мрежа от 15 пресечки и 58 000 кв.м. търговски площи, 185 000 кв.м. офис пространство и 800 апартамента. Дизайнът е на архитекта Рафаел Виньоли, който е дизайнер и на извити небостъргачи в Лондон и на кула в Ню Йорк, която е най-високата жилищна сграда в западното полукълбо.

Рийд Моулдс, управляващ директор на Sand Hill, описва проекта като място за отдих за всички. „Той е всичко, което си представяхме в една унифицирана форма и концепция“, заявява той за изданието Silicon Valley Business Journal.

Но преди да бъде придвижен напред, проектът трябва да бъде одобрен от управляващите в град Купертино. Sand Hill вече е подала заявлението и плановете за центъра, казва Моулдс.

Макар че някои се съмняват в осъществимостта на проекта, финансирането поне явно не е проблем. Основателят на Sand Hill Питър Пау казва в интервю през миналата година, че американско дъщерно дружество на държавен инвестиционен фонд на Абу Даби е основен инвеститор в реконструкцията на търговския център Vallco.

А както посочва Silicon Valley Business Journal, това е „такъв капитал, който не изисква незабавна възвращаемост на инвестицията“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още