IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-скъпият апартамент в Москва се продава за 25,3 млн. долара

Руската столица се утвърди като един от най-скъпите градове за живеене през последните години

13:13 | 10.06.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Най-скъпият апартамент в Москва се продава за 25,3 млн. долара

Едни от най-скъпите апартаменти на първичния жилищен пазар в Москва се намират в комплекса Golden Mile, става ясно от прессъобщение на руската аналитична компания „Метриум Груп“. Според информацията пентхаус с басейн в комплекса се търгува за 46,6 хил. долара за квадратен метър.

Цената за този имот е 25,3 млн. долара. На този етап това е най-скъпият апартамент в руската столица. 

Но и най-“икономичните“ апартаменти – разположени в квартала „Царицыно 2“, се продават на първичния пазар за 3,1 хил. долара за квадрат. Най-скъпи са апартаментите в Централия административен окръг, където е разположен и комплексът Golden Mile.

Средният ръст на цените на пазара за недвижими имоти в руската столица е около 2 на сто. За луксозните имоти увеличението е между 1% и 5%, става ясно още от съобщението на експертите. През последните два месеца се наблюдава ръст на предложенията за продажба на имот в руската столица.

През май се увеличава и новото строителство в "скромните" квартали. Основната причина е активността в района "Некрасовка". 

През последните години Москва се утвърди като един от най-скъпите градове в света – и по отношение на цените на имотите, и по отношение на необходимите средства за издръжка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още