IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Най-скъпото жилище в света" беше продадено с 43% отстъпка

Първоначалната цена на имота във френски крайбрежен град беше 350 млн. евро

21:43 | 02.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Компанията Davide Campari-Milano е постигнала предварително споразумение за продажбата на историческата Villa Les Cedres на Френската Ривиера за 200 млн. евро (221 млн. долара). Името на купувача не се съобщава, но той смятал да използва имота за собствени нужди, съобщава Bloomberg.

Вилата беше сред активите, с които италианската компания за алкохолни напитки се сдоби, след като купи през 2016 г. Grand Marnier Group. Очаква се сделката да бъде финализирана в края на октомври, въпреки че има и някои условия, включително изнасянето от жилището на един от членовете на семейството, което контролирало Grand Marnier, съобщи Campari в комюнике.

Цената е по-ниска от обявените първоначално 350 млн. евро за вилата при публикуването на обявата за продажбата й от имотната компания Savills.

Семейство Марние-Лапостол притежавало Villa les Cedres във френския крайбрежен град Сен-Жан-Ка-Фера от 20-те години на миналия век. Преди това имотът бил собственост на белгийския крал Леополд II.

Заобиколена от 14 хектара ботаническа градина, вилата се намира на полуостров насред Средиземно море между Ница и Монако. Градът отдавна е предпочитан от богати и известни личности, като през годините имоти там са притежавали съоснователят на Microsoft Пол Алън, композиторът Андрю Лойд Уебър и семейство Фереро, което стои зад шоколадовата империя Nutella.

След продажбата на Les Cedres планираното освобождаване от активи след сделката с Grand Manier „на практика ще приключи“, съобщи Campari в комюникето.

Въз основа на условията за придобиване на Grand Manier Campari ще получи 80 млн. евро от приходите от продажбата, а останалата част ще бъде разпределена между акционери на френския производител на напитки. Повечето от тях са членове на семейство Марние-Лапостол.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:49 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още