IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-вероятно Pradera ще купи 27 ритейл парка на IKEA

Компанията е предложила почти 1 млрд. евро за имотите, според запознати източници на Bloomberg

10:37 | 19.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Веригата магазини за мебели и стоки за дома IKEA е избрала британския мениджър на активи Pradera за купувач на 27-те ритейл парка в Европа, които тя обяви за продажба, съобщава Bloomberg, като се позовава на запознати източници.

За продажбата на имотите се разбра през май. Обектите се намират в Германия, Полша, Швеция, Франция, Финландия, Швейцария и Чехия.

След приключването на сделката IKEA ще разполага с 25 собствени търговски парка в Европа.

От Pradera са предложили на шведската компания около 1 млрд. евро за търговските паркове.

Засега говорители на Ikea и Pradera, както и на консултантската компания Cushman & Wakefield, която се занимава с посредническата дейност по продажбата на активите, отказват коментар.

В момента инвеститорите влагат рекордни средства в търговски площи в Европа заради очакванията за стабилно възстановяване на икономиката в региона и ръст на цените на активите.

Все повече търговски вериги откриват обекти в ритейл парковете в Европа заради по-ниските разходи за наем, възможностите да тестват нови формати магазини и необходимостта да осигурят на потребителите нови услуги – например съвместяване на пазаруването онлайн с това във физически магазин, получаване на място на поръчани по интернет стоки и т.н.

Ритейл парковете са търговски зони, които обикновено комбинират няколко големи магазина и се намират в покрайнините на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още