IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

NEPI Rockcastle строи мол за 110 млн. евро в Крайова

Очаква се строителството му да завърши до края на 2021 г.

16:55 | 03.10.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Южноафриканският фонд за инвестиции в недвижими имоти NEPI Rockcastle, който е най-големият собственик на молове в Румъния, е финализирал сделка за придобиването на терен от 200 декара в Крайова, където планира да изгради един от най-големите си търговски центрове в област Олтения, съобщава онлайн изданието Romania-Insider.com.

Стойността на инвестицията е 110 млн. евро, а строителството трябва да започне, след като компанията се сдобие с необходимите строителни разрешителни.

„Щастливи сме да обявим тази инвестиция, защото имаме сигнали, че над 400 хил. румънци в югозападната част на страната очакват проект като Promenada Craiova”, заяви главният изпълнителен директор на NEPI Rockcasle Алекс Морар.

„Искаме да предложим на посетителите ни завършено преживяване в областта на пазаруването и забавленията с национални и международни марки, много от които идват в Крайова за първи път. Концепцията ще бъде специална, създадена въз основа на най-съвременните стандарти в областта на търговията на дребно в Европа“, допълни той.

Promenada Mall Craiova ще има отдаваема площ от 70 хил. кв. м и над 150 магазина и ресторанта. Проектът, който ще се намира близо до най-големия жилищен комплекс в Крайова, ще разполага още с хипермаркет, кино и магазин на веригата от типа „направи си сам“ Dedeman. Очаква се строителството на търговския център да приключи до края на 2021 г.

Румъния е на първо място в портфейла с имоти на NEPI в Централна и Източна Европа с дял от 39%, сочат данни от отчета на компанията за първото полугодие на 2019 г. В България компанията е собственик на софийските молове Paradise Center и Serdika Center.

NEPI смята да се съсредоточи само върху търговските центрове в северната ни съседка, като вече продаде офис проекта си The Office в Клуж-Напока, който притежаваше чрез съвместно дружество с румънския инвеститор Овидиу Сандор. Портфейлът от офис площи на фонда включва още четири имота, които към края на 2018 г. се оценяваха на 309 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още