IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ню Йорк - градът за 1 трлн. долара

Пазарната стойност на имотите е достигнала рекордно равнище, според данни на местните данъчни власти

09:00 | 23.01.16 г.
Ню Йорк - градът за 1 трлн. долара

Ню Йорк е станал град за един трилион долара, според данъчните власти в мегаполиса, пише Wall Street Journal.

Предварителните данъчни оценки сочат, че заради ръста на цените на жилищните и бизнес имотите общата пазарна стойност на подлежащите на облагане недвижимости е достигнала 1,072 трлн. долара за фискалната година, започнала от 1 юли. Това е с 10 на сто повече спрямо оценката за предходната фискална година и най-големият ръст на пазарната стойност от десетилетие, посочва изданието.

Статистиката на данъчните власти изключва оценките на правителствените сгради, парковете, училищата, религиозните сгради и сградите на благотворителните организации.

Най-силният ръст на пазарната оценка на имотите е отчетен в Бруклин, който се превръща във все по-предпочитана дестинация за инвестиции в Ню Йорк, отбелязва още изданието.

Пазарната стойност на жилищните сгради там е скочила с 18,2%, а общата стойност на жилищните и бизнес имоти е записала ръст от 16%.

Силен ръст е регистриран и в Манхатън и Куийнс – съответно 9,3% и 9,8%.

Брокери прогнозират обаче, че през следващата година ръстът на наемите и цените на имотите в Ню Йорк ще се забави.

Средната стойност на жилище нараства с 16,6% за година до 782 444 долара. Най-скъпата офис сграда е кулата на Bank of America, оценена на 1,7 млрд. долара, а най-скъпата сграда със смесено предназначение - Time Warner Center с оценка 2,02 млрд. долара.

Средният данък за апартамент в Ню Йорк ще скочи с 10,7 на сто до 9 302 долара, а на еднофамилна къща – с 3,8% до 5 138 долара. За сградите с апартаменти, отдавани под наем, данъкът ще се увеличи с 9,4% средно до 4 236 долара на жилище.

Данъчните власти в града обясняват ръста на пазарните оценки с ръста на цените на имотите, както и с бума на строителството, особено на многофамилни жилищни сгради с цел отдаване под наем. Делът на този тип строителство е вече 36% от общото строителство в мегаполиса, като за Бруклин достига 55%.

Ръстът на пазарните оценки на имотите означава и допълнителни данъчни постъпления за местната администрация. Това може и да подкрепи Ню Йорк в момент, в който щатът се подготвя да прехвърли многомилионни разходи към града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още