Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Новата блокада в Лондон нанася тежък удар на собствениците на търговски площи

Наемателите в обекти на втория по големина тръст за инвестиции в имоти във Великобритания са платили само 29% от авансовите си тримесечни наеми

Новата блокада в Лондон нанася тежък удар на собствениците на търговски площи

Снимка: Bloomberg LP

Новите мерки за блокада във Великобритания нанасят тежък удар на центъра на Лондон, сочат първоначални данни за събираемостта на наемите, цитирани от Bloomberg.

Land Securities Group, която е вторият по големина тръст за инвестиции в недвижими имоти във Великобритания, е получила само 29% от авансовите тримесечни наеми, дължими на Коледа от наемателите й в търговията на дребно и ресторантьорството в британската столица, съобщи компанията във вторник. За сравнение през същия период година по-рано тя е събрала 87% от наемите.

Собствениците на имоти в търговията на дребно и хотелиерството и ресторантьорството са изправени пред нови проблеми, след като миналата седмица беше задействана нова национална блокада, която още повече засегна възможностите на наемателите да плащат наем. Лондон вече беше подложен на нови ограничения преди Коледа, като повечето магазини бяха принудени да затворят на фона на растящите случаи на коронавирус.

Още по темата
„Предвид експозицията на Land Securities към търговските площи и сектора на храните и напитките в Лондон, които бяха затворени като магазини от неосновна необходимост, това е още един проблем“, коментира анализаторът от Jefferies Майк Прю, имайки предвид повишеното ниво на ограничения в британската столица през декември.

Наемателите в областта на търговията на дребно на Land Securities извън Лондон не са платили много по-голям дял от наемите си. Тя е събрала 36 на сто от дължимите наеми от регионални имоти за търговия на дребно в петте дни до крайния срок на Коледа, а в същото време са били платени 87% от наемите за офиси.

Наемателите от търговията на дребно в центъра на Лондон на Land Securities са дължали около 8% от общите наеми във всичките й имоти, съобщи компанията в комюнике. Тя обяви през ноември, че в крайна сметка е събрала половината от дължимия наем от тези наематели през тримесечието до септември.

Компанията създаде фонд за 80 млн. паунда (109 млн. долара) през април, който да помага на изпитващи затруднение наематели, от които около 30% вече са разпределени. Освен това Land Securities е постигнала сделки с някои наематели да отложат плащането на наемите или да преминат към месечни плащания.

Тя е събрала общо 65% от наемите за последното тримесечие след тези корекции, което е спад спрямо 94 на сто за еквивалентния период на предходната година.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

3
 
4
 
2
преди 10 месеца
Няма профилна снимка
Да го ду*ат собствениците на търговски площи.
1
 
4
 
1
преди 10 месеца
За що боролись, на то и напоролись.

Още от По света
Китайските строителни компании дължат 1,3 млрд. долара по облигации през декември