IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новият Световен търговски център привлече още един наемател

Строителството на комплекса продължава

12:42 | 22.07.14 г.
Новият Световен търговски център привлече още един наемател

Новият Световен търговски център в Ню Йорк намери още един наемател. MediaMath Inc. - компания за дигитална реклама, подписа 15-годишен договор за наем на офис в 4 World Trade Center, съобщава Bloomberg.

Компанията наема 9 800 кв. м в 72-етажния небостъргач, където планира да премести своите 300 служители.

Данните на консултантската компания Cushman & Wakefield сочат, че се засилва тенденцията за преместване на компании от центъра на Манхатън към района, в който са построени новите небостъргачи на мястото на сриналия се заради терористична атака Световен търговски център.

Това е довело до свиване на свободните площи в района около новия Световен търговски център до 10 на сто в сравнение с 11% в централните райони, отчитат от компанията.

В същия небостъргач ще се помещават офисите на местната власт в Ню Йорк и на Пристанищните власти на Ню Йорк и Ню Джърси, които са собственици на терена, върху който се строи новият Световен търговски център.

Строителството на новия комплекс продължава въпреки спънките и проблемите с финансирането. Миналия месец от Silverstein Properties Inc. обявиха, че продължава строителството на 3 World Trade Center, след като Пристанищните власти се съгласиха да осигурят кредитни гаранции за строителя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още