IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите жилища в Москва поевтиняват

Заради засилената конкуренция строителите са свалили цените с 6% от началото на годината

11:25 | 26.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на новото строителство в Москва продължават да се понижават, съобщава „Известия“. От началото на годината квадратният метър е поевтинял с 6% до 143 хил. рубли (малко над 4500 лв.) за жилища на зелено, по данни на компанията Est-a-Tet.

Средната цена на жилище в сграда в процес на изграждане е достигнала 7,7 млн. рубли (над 240 хил. лв.), или с 2% по-малко спрямо януари 2016 г. Има и по-евтини варианти.

Обемът на строителството в руската столица продължава да расте. По данни на Est-a-Tet през 2017 г. се планира да бъдат въведени в експлоатация 81 сгради с обща площ над 353 хил. кв. м, или с 10% повече спрямо 2016 г. (53 сгради).

Според директора на компанията  Владимир Богданюк през януари тази година за продажба са били предложени общо 3 млн. кв. м в сгради в процес на изграждане, което е най-високата стойност в историята на пазара на руски недвижими имоти. 

В условията на жестока конкуренция строителите са готови да правят специални предложения и промоции, за да привлекат вниманието на клиентите, казва Юлия Иванова, ръководител на отдела за анализи и консултации на компанията „НДВ-Недвижимост“.

Огромният обем предложения на фона на ограниченията в платежоспособността сваля постепенно цените, коментира и  Наталия Кузнецова, шеф на агенцията за недвижими имоти „Бон Тон“. Тя очаква цените да продължат да се понижават през годината.

Най-ниски са цените на проектите, които са току-що представени на пазара и трябва да привлекат купувачи. Повечето предложения са точно в тази група.

През 2016 г. издадените разрешителни за жилищно строителство в Москва са за 10,17 млн. кв. м – почти два пъти повече спрямо 2015 г., когато са издадени разрешителни за близо 5,3 млн. кв. м. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
fras
преди 7 години
От началото на годината квадратният метър е поевтинял с 6% до 143 хил. рубли (малко над 4500 лв.) за жилища на зелено........Средната цена на жилище в сграда в процес на изграждане е достигнала 7,7 млн. рубли (над 240 хил. лв.),_______________________________Според горното жилищата са със средна площ 50 м2?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още