Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Новите жилищни строежи в Лондон се увеличават с 42% за година въпреки Brexit

Очаква се непродадените жилища през 2017 г. да достигнат най-високото си ниво през последните десет години

Новите жилищни строежи в Лондон се увеличават с 42% за година въпреки Brexit

Снимка: Pixabay

Новите жилищни строежи в Лондон се увеличиха до 18-месечен връх, като броят на непродадените имоти в строеж нараства на фона на несигурността около Brexit, пише Bloomberg.

През второто тримесечие е започнало строителството на 6 962 нови жилищни единици, показват данните на Molior London. Този брой е с 42% по-висок в сравнение с година по-рано и е най-големият от последното тримесечие на 2015 г. насам.

Още по темата

На база на настоящите цени на имотите, изчисленията показват, че ще отнеме около 1,2 години тези жилища да бъдат продадени. Покупките на жилища в строеж се повишават с 30% през второто тримесечие спрямо същия период на миналата година до 5 813 единици, а общият брой на непродадените жилища достига 26 573 – най-високото ниво, откакто се води статистиката от 2009 г.

Ръстът в цените на жилищата и броят на продажбите се забавят през тази година, след като Brexit хвърли сянка върху икономическите перспективи във Великобритания, а вероятността за по-високи лихвени проценти влияе върху търсенето на жилища.

Предлаганите цени за имот в британската столица са намалели с 0,5% през май спрямо април, показват последните данни според LSL Acadata House Price Index.

Броят на новите домове, построени в Лондон, ще достигне рекордни нива през 2017 г., а непродадените жилища ще бъдат на най-високото си ниво през последните десет години. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (1)

1
 
4
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Започна нормализирането цените в Лондон. Само нормализирането да не стане много рязко, че ще е сеир :D

Още от По света
Цените на новите жилища в Китай леко ускоряват ръста си през октомври