IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото строителство на офиси в Лондон намалява

Консултанти не вярват пазарът на бизнес имоти в британската столица да остане силен след 2018 г.

11:06 | 29.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Броят на новостроящите се офис сгради в Лондон намалява заради по-високите разходи за строителство и несигурността около Brexit, предава Ройтерс.

В централен Лондон е започнало строителството на 25 нови офис сгради през шестте месеца до края на септември. През предходните шест месеца са започнати 28 нови сгради, показват данни от проучване на Deloitte Real Estate.

Проектите, започнати през посочения период, ще добавят още почти 19,4 млн. кв.м към площите, което е най-малкият обем от повече от три години насам.

Въпреки че търсенето на офиси в Лондон се запазва на сравнително добри нива, след като страната гласува да напусне Европейския съюз (ЕС), нивата на незаетост започнаха да се свиват, цените на имотите – да падат, а бизнесът е станал по-предпазлив при инвестициите.

Потенциалното преместване на компании от финансовия сектор на континента, които са водещите наематели на офиси в британската столица, би могло още повече да влоши перспективите пред пазара.

Същевременно разходите за строителство се очаква да продължат да нарастват и през следващата година.

Въпреки по-доброто представяне на сектора на бизнес имотите на Острова през тази година спрямо очакванията повечето консултанти не вярват, че пазарът ще остане силен след 2018 г. Това показват резултатите от друго изследване – на Конгреса за инвестициите в недвижими имоти (IPF), цитирани от онлайн изданието ipe.com.

Данните показват по-ниски очаквания за ръст на наемите за всички видове имоти през следващата година в сравнение с 2017 г.

Прогнозите за тази година обаче са подценили инерцията на пазара, затова и наемателите не са били засегнати от несигурността около процеса по напускане на ЕС.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:33 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още