IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обща сауна, обща кола – нов жилищен проект в Швеция се бори за клиенти

Комплексът има амбицията да обедини петте елемента според китайската философия

17:45 | 03.06.17 г. 2
<p>
	<em>Източник: bonava.se</em></p>

Източник: bonava.se

Обща зала за фитнес, сауна с душове и общи автомобили – това са част от екстрите, с които строител на жилища в Швеция се опитва да привлече клиенти. В описанието на проекта не се споменава изрично, но по принцип жилищните блокове в Швеция имат и общо перално помещение.

Сградата е проектирана с амбициите да отрази петте елемента от китайската философия – дърво, огън, земя, метал и вода, които заедно създават хармонията във вселената. Жилищният комплекс е съставен от пет корпуса, всеки от които представя един елемент чрез цвета и материалите, а идеята на архитектите е да се постигне баланс.

Преди да изберат квартала, хората гледат преди всичко квадратурата, дизайна на кухнята и други важни характеристики на жилището. Но проектът Петте елемента в Ушвик (близо до Стокхолм) на компанията Bonava залага много на зоната за релакс, става ясно от публикация на Svenska Dagbladet.

Говорим много за социална устойчивост, казва Йохан Викефелд, ръководител на проекти в компанията. „За нас това означава, че няма просто да построим пет корпуса с 95 апартамента и една пейка в двора“, допълва той.

Жителите на комплекса ще имат достъп до автомобилен парк и това има своите предимства, казва  Викефелд. Освен че ще са необходими по-малко места за паркиране, съседите ще имат по-голяма възможност за мобилност.

Според авторите на проекта подпомагането на живеещите с малки неща от ежедневието ще създаде активна и социална общност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Dreamer
преди 6 години
Като кацнеш на летището в Стокхолм те заливат листовки за "третия път"И за разлика от светлото комунистическо бъдеще разхождайки се после в Швеция виждаш реалността и то построена, а не комунистическата и мисли а.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
Какво друго ше е общо ?! Тея май строят вече комОнизЪма...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още