IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очакват двуцифрен ръст на офис наемите във водещите 15 града в света

Основен двигател на пазара са технологичните индустрии и възстановяването на икономиката

13:53 | 02.10.14 г.
Очакват двуцифрен ръст на офис наемите във водещите 15 града в света

Засилващите се технологични индустрии и възстановяването на икономиката ще доведат до двуцифрен ръст в процентно изражение на наемите на офисите в 15-те водещи града в света през следващите пет години, според нов доклад на консултантската компания Knight Frank, цитиран от онлайн изданието propertywire.com.

Наемите на офисите са в началото на нов цикъл, а новата вълна от имоти в процес на строителство се очаква да поеме този бъдещ икономически растеж, посочват от компанията.

Строителството ще се концентрира в нови райони в градовете като Ню Йорк и Лондон, а небостъргачите ще са предпочитани от строителите, които искат да излязат на пазара с по-големи пространства.

Очаква се най-силен ръст на наемите да бъде отчетен в Сан Франциско – над 36% до 2019 г. Основен двигател на растежа в региона е Силициевата долина.

Търсенето в Мадрид също се оживява. Очаква се наемите на офисите там да се увеличат с почти 29% до 2019 г. В Ню Йорк ръстът на наемните равнища на офисите ще достигне 28%, а в Сингапур – 25%.

В класацията попадат още Сидни, Вашингтон, Лондон, Мумбай, Токио и Мексико Сити.

Според прогнозата ограниченото предлагане на качествени офиси и засилването на търсенето ще доведат до спад на незаетите площи до 2019 г. до 6,3% във водещите офис центрове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още