IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис пазарът в Централен Лондон ще регистрира нов пик тази година

Основен двигател на активността на пазара на офис площи е преотдаването на помещения

14:57 | 30.09.14 г.
Офис пазарът в Централен Лондон ще регистрира нов пик тази година

Наемането на офиси в централните райони на Лондон вероятно ще надмине пиковите равнища, отчетени през 2007 г., сочат данни на консултантската компания Cushman & Wakefield, цитирани от онлайн изданието propertyeu.info.

Заради сделката на Amazon за пренаемането на 40 хил. кв. м – най-голямата сделка през годината засега, усвояването през третото тримесечие на годината достига почти 300 хил. кв. м площи, което е над средното обичайно ниво за едно тримесечие.

От началото на годината досега са усвоени близо 1 млн. кв. м офиси в Централен Лондон, което е с около 16% повече спрямо същия период на миналата година, показват данните.

Компанията подчертава, че се предлагат около 400 хил. кв. м, което е двойно повече спрямо средното за последните пет години.

От компанията допълват, че в сравнение с 2007 г. ясно се забелязва, че интересът се пренасочва от Западен Лондон към Източен Лондон. Наемателите преосмислят стратегиите си за избор на локация на фона на свитото предлагане и високите наеми в западните райони на британската столица.

Основен двигател на активността на пазара на офис площи в Централен Лондон е преотдаването на площи. Въпреки засилената активност не се очаква значителен ръст на наемите до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още