Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Офис пазарът в Лондон с инвестиции от 7,65 млрд. евро през първото полугодие

11 от сделките за над 200 млн. паунда са финализирани от чуждестранни купувачи

Офис пазарът в Лондон с инвестиции от 7,65 млрд. евро през първото полугодие

Снимка: Pixabay.com

Активността на пазара на бизнес имоти в Лондон през първото полугодие надхвърли очакванията на анализаторите и общият обем от инвестиции достигна 6,89 млрд. паунда (7,65 млрд. евро). Това превръща Централен Лондон в най-ликвидния имотен пазар в света, съобщава консултантската компания Knight Frank.

Докато пазарът през 2017 г. беше определен от мега сделки за над 1 млрд. паунда, тази година тенденцията продължава, като седем от 11-те сделки за над 200 млн. паунда са били финализирани от чуждестранни купувачи.

Сред инвеститорите са глобални институции и фондове за частни капиталови инвестиции, които имат способостта да влагат капитали в големи активи.

Глобалните инвеститори продължават да предпочитат имотния пазар в Лондон заради стабилността, прозрачността и ликвидността му. Освен това много от ултра богатите хора, чието състояние се очаква да постигне бърз растеж в идните пет години, определят британската столица като предпочитано място за първата си инвестиция в имот в чужбина.

Още по темата

Лондон продължава да се възползва и от още едно предимство – относителната стойност. Една от последиците от нарастващото търсене на имоти в Европа е, че капиталите се насочват към континентални пазари, които традиционно не могат да конкурират британската столица по ликвидност. Това бързо води до изключително ниска доходност от около 3% за повечето европейски градове, не само столиците, отбелязва Knight Frank.

Поради това доходността от първокласни офис площи в Лондон може да изглежда добра за чуждестранните инвеститори, особено предвид очакванията за скромен растеж на наемите и последните движения в курса на паунда, които осигурават допълнително валутно предимство.

В дългосрочен план това може да се окаже точният микс за привличане на глобален капитал, насочен към Европа, голяма част от който идва от опитни чуждестранни инвеститори, които не са съсредоточени само върху запазването на капитала, а ценят възможността за добра възмвъщаемост на инвестициите.

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Шест тенденции при инвестициите в бизнес имоти в Европа през 2019 г.