IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабеното търсене не разклаща цените на луксозните жилища в Дубай

Най-засегнати от отлив на клиенти са продажбите на имоти на стойност над 10 млн. дирхама

10:15 | 31.03.15 г.
Отслабеното търсене не разклаща цените на луксозните жилища в Дубай

Цените на луксозните жилища в Дубай остават относително стабилни въпреки спада на продажбите и свитото търсене, пише в доклад на Knight Frank за пазара на луксозни имоти в емирството, цитиран от онлайн изданието propertywire.com.

Най-засегнати от отлив на клиенти са продажбите на имоти на стойност над 10 млн. дирхама (над 2,7 млн. долара). Те са били на най-ниско ниво от 2012 г. насам през последните три месеца на 2014 г.

Въпреки това обаче индексът на цените на жилищата в Дубай се е понижил минимално за периода. Това обаче е второ поредно понижение за тримесечие, като цените са само с 0,3% над нивото им, отчетено през последните три месеца на 2013 г.

Въпреки по-ниската активност на пазара в емирството, Дубай е предпочитан от инвеститори от различни националности. Според данните на местното правителство на пазара там участват над 140 националности. Индийците остават доминиращата група, следвани от британците и пакистанците. Местните купувачи все пак остават най-голямата група на пазара.

Между 2013 г. и 2014 индийците и саудитците са увеличили размера на инвестициите си в недвижими имоти в Дубай, докато британците и пакистанците са ги намалили. Общият размер на инвестициите в недвижими имоти от всички други страни също е паднал през 2014 г. - с почти 5% на годишна база.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още