IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж се очаква да е пазарът на имоти с най-силен ръст на цените през 2018 г.

Най-активните купувачи на жилища през следващата година ще са американците и китайците, прогнозира глобален консултант

11:07 | 13.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Париж вероятно ще стане глобалният пазар с най-бърз ръст на цените на имотите през 2018 г. на фона на засилената активност от чуждестранни купувачи, особено от САЩ и Близкия изток, прогнозира консултантската компания Knight Frank, цитирана от онлайн изданието PropertyWire.com.

Градът се възползва от по-добрите икономически перспективи пред еврозоната, а цените се очаква да се повишат с 9% догодина.

Сингапур и Женева се очаква да са жилищните пазари с най-голямо подобрение през следващата година с очакван ръст на цените от съответно 5% и 3%.

Женева, която остава извън полезрението на чуждестранните купувачи, предлага сигурност, неприкосновеност на личния живот и ненадминати училища, поставяйки я високо в списъка на богатите семейства, които искат да се преместят.

Очакванията на експертите са пазарът на имоти в Дубай да постигне умерен растеж през следващата година след по-слабите резултати от последния пазарен цикъл. В доклада на компанията се посочва, че правителствените инвестиции в икономиката и инфраструктурата преди изложението Expo2020 спомагат за разкриването на нови работни места, което се отразява положително на търсенето.

Хонг Конг, с продължаващо търсене от континентален Китай, вероятно ще е азиатският пазар с най-силен ръст на цените през 2018 г. Очакваното повишение през 2018 г. е 7%.

Берлин също се нарежда сред най-желаните пазари, като привлича купувачи от САЩ, Великобритания, Турция и Китай заради динамичния и младежки профил на града, силната икономика и разширяването на търсенето от страна на наематели. Същевременно само 15% от собствениците на жилища в града всъщност ги обитават.

За централен Лондон – доскоро един от най-горещите пазари на имоти в света, очакванията са цените да се увеличат символично – с 0,5%. Кумулативният растеж през следващите пет години се смята, че ще достигне малко над 13%.

Ванкувър е единственият световен пазар на имоти, за който експертите очакват понижение на цените през 2018 г. Спадът ще достигне 2,5% заради въвеждането на данък върху сделките на чуждестранните купувачи и по-строгия контрол на износа на капитали от Китай.

На всички наблюдавани от компанията пазари най-активни купувачи се очаква да бъдат американци и китайци, въпреки че Пекин затегна правилата за капиталови трансфери към чужбина.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още