IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Париж търси партньори за обновяването на Роаси

Предвижда се да бъдат изградени 1 млн. кв. м жилища, магазини и офиси в района

08:43 | 12.04.13 г.
Париж търси партньори за обновяването на Роаси

Местните власти в Париж търсят партньор за мащабен проект за обновление на района Роаси в близост до френската столица, съобщава онлайн изданието propertyeu.info.

Проектът беше представен на тазгодишното изложение Mipim в Кан. Той е част от по-мащабен план за реновиране на Париж и предвижда да се инвестират 25 млрд. евро до 2030 г. в нова инфраструктура, офиси, търговски площи и жилища.

Предвижда се да бъдат изградени 1 млн. кв. м жилища, магазини и офиси в района, който се намира в близост до международното летище Шарл дьо Гол. Докато Ла Дефенс – бизнес кварталът на Париж, се насочва предимно към финансовата индустрия, за бъдещите офиси в Роаси ще се търсят всякакви корпоративни клиенти и най-вече мултинационални компании.

“Това е проект от национален интерес, наблюдаван от правителството, което иска да вдъхне нов живот на едно от най-бедните предградия на Париж” коментира Дамиен Робер, главен изпълнителен директор на Plaine de France EPA, агенцията, която осъществява надзора на проекта.

Робер допълва, че през последните години районът е претърпял сериозно развитие и промени в положителна посока, но отношение на обществения транспорт и жилищата ще трябва да догонва останалите региони около Париж.

В момента се търси партньор за изграждането на офисите с надеждата да откликнат и международни инвеститори. Френската компания Auchan беше избрана за главен партньор в строителството на търговски и развлекателен център в района.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още