IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на имоти в Дубай си връща изгубения блясък

Знаменитости пак проявяват интерес към луксозните вили на изкуствения остров Palm Jumeirah

09:25 | 17.12.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Пазарът на имоти в Дубай си връща изгубения блясък

Пазарът на имоти в Дубай като че ли си връща част от изгубения блясък, пише онлайн изданието propertywire.com. Знаменитости отново проявяват интерес към луксозните вили в емирството, а строителните компании са възобновили работа по повече от 50 проекта, „замразени“ заради кризата, допълва изданието.

„Размразените“ проекти се оценяват на обща стойност 12 млрд. дирхама, като се подкрепят от правителствени финансови схеми. По някои от тях вече активно се работи, докато останалите ще бъдат подновени в началото на следващата година. 

Сред възраждащите се проекти е и изкуственият остров Palm Jumeirah, след като знаменитостите отново проявяват интерес към строителството на луксозни вили. Заради възобновения интерес към изкуствения остров от агенцията за имоти Luxhabitat прогнозират, че инвеститорите ще се завърнат на пазара на имоти в Дубай.

Собствениците на вече построени вили на острова обаче имат за какво да недоволстват. Тези от тях, които искат да разширят имотите си, се сблъскват с многократно по-високите такси, които трябва да платят, за да получат одобрение от строителния регулатор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още