IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на логистични площи в Европа е привлякъл рекордни инвестиции

Активността във водещия досега пазар - Великобритания, намалява за сметка на други пазари

12:37 | 07.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Пазарът на логистични площи в Европа е привлякъл рекордни инвестиции

Инвестиционният пазар на индустриални и логистични площи в Европа отчита рекордни инвестиции през първата половина на годината, показват данни на консултантската компания CBRE.

Активността на водещия пазар в този сегмент – Великобритания, обаче отслабва заради Brexit, отчита компанията. Обемът на инвестициите на Острова се свива до 45% от общия обем на вложенията в Европа от 60% година по-рано.

Засилва се обаче активността на инвеститорите на останалите европейски пазари, а статистиката показва все по-голямото значение на този клас активи за инвеститорите в бизнес имоти на Стария континент, посочва се в доклада на компанията.

Засилване на активността се наблюдава в Холандия, Германия, Италия и Чехия, отчитат експертите. 

Заради засилената активност на инвеститори и наематели делът на незаетите площи в сегмента на индустриалните и логистични имоти в Европа намалява до средните 5,5%, показват още данните.

Основен тласък на много от пазарите дава недостигът на модерни площи, което насърчава и спекулативното строителство.

Активността обаче оказва натиск върху доходността от инвестициите в логистични и индустриални площи. Най-осезаемо се усеща спадът в Германия, Франция и Испания. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:01 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още