IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът на суперлуксозни имоти продължава да записва ръстове

Ултрабогатите търсят нови дестинации, за да диверсифицират вложенията си в имотния сектор

16:35 | 25.06.15 г.
Пазарът на суперлуксозни имоти продължава да записва ръстове

Пазарът на суперлуксозни имоти продължава да записва ръстове заради засиленото търсене от страна на ултрабогатите купувачи, според новия доклад на Wealth-X и Sotheby's International Realty, цитиран от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

Индексът, изчисляван от двете компании, който показва динамиката в най-горния сегмент от пазара на имоти, е достигнал рекордните 112,1 пункта през първото тримесечие на годината – с 4 на сто повече спрямо последните три месеца на миналата година и със 7 на сто спрямо първите три месеца на 2014 г.

Според данните ултрабогатите по света са над 211 хил. души, като съвкупно те притежават имоти на стойност почти 3 трлн. долара, което е 10 на сто от нетното им богатство.

Богатите продължават да търсят нови дестинации, с които да диверсифицират вложенията си в имоти. В региона на Европа, Близкия изток и Африка най-предпочитани са Мадрид, Дубай и Кейптаун.

Лондон остава топ дестинацията на глобалния пазар на луксозни имоти, като предлага и най-голям избор – една трета от жилищата в премиум сегмента в британската столица са на стойност над 10 млн. долара всяко.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още