IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Hilton надмина очакванията благодарение на по-скъпите стаи

Хотелската верига очаква приходите й от стая да се забавят през 2019 г.

22:16 | 13.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Hilton Worldwide Holdings обяви по-добра от очакванията печалба за четвъртото тримесечие на миналата година, тъй като силният ръст на туризма е помогнал на американския оператор на хотели да увеличи цените на стаите въпреки притесненията за забавяне на растежа на световната икономика, предава Ройтерс.

Книжата на собственика на хотелските вериги Waldorf Astoria и Conrad поскъпнаха с над 6% 15 минути след 21 ч. българско време.

Хотелиерската индустрия в САЩ процъфтява благодарение на силната икономика, която позволява на корпорациите да увеличават бюджетите си за пътувания, а това помогна заетостта на стаите в хотелите да достигне рекордно равнище миналата година.

Въпреки че както Hilton, така и Marriott International прогнозираха забавяне на ръста на приходите от стая през 2019 г., инвеститорите следят внимателно развитието на преговорите в областта на търговията между САЩ и Китай. Ако бъдат разрешени проблемите в търговската област, това може да повлияе положително на бизнес пътуванията.

Hilton понижи прогнозата си за растеж на приходите от стая (RevPAR) за 2019 г., които са ключов индикатор за представянето в хотелиерската индустрия, до 1-3% спрямо прогнозираното преди това повишение с между 2% и 4%.

Според анализатори понижените прогнози на Hilton са били очаквани.

Равнището на заетост на стаите на хотелската верига в САЩ, които са най-големият й пазар, е намаляло за второ поредно тримесечие с 0,4 процентни пункта до 72%, а всички международни пазари, включително Европа и Азия, са отбелязали силен растеж.

Компанията съобщи, че общите приходи от стая са нараснали с 2% през последното тримесечие до 31 декември, стимулирани главно от повишаването на средната дневна цена.

Hilton е спечелила 79 цента на акция през тримесечието, като надминава очакванията на анализаторите за 69 цента, сочат данни на IBES от Refinitiv.

Приходите са се увеличили с 10,6% до 2,29 млрд. долара, като надминават очакванията на Wall Street за 2,27 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още