IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-малките пазари на имоти в САЩ привличат все повече инвестиции

Нарастващият интерес отразява относително по-добрата достъпност, растящата икономика и концентрацията на млада и квалифицирана работна сила в градовете

11:53 | 30.10.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

По-малките пазари на имоти в САЩ постепенно изтласкват големите и установени и се превръщат в инвестиционни хъбове. Това се посочва в доклад на Urban Land Institute и консултантската компания PwC, цитиран от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

Лидер е Сиатъл, следван от Остин и Солт Лейк Сити. 

Топ 10 се допълва от Райли/Дърам, Далас/Форт Уърт, Форт Лодърдейл, Лос Анджелис, Сан Хосе, Нашвил и Бостън.

Солт Лейк Сити и Форт Лодърдейл за първи път попадат сред десетте водещи инвестиционни пазара в САЩ.

Същевременно Манхатън отбелязва най-силен спад в подреждането, като се срива до 46-та позиция заради високите разходи и силната концентрация на проекти.

„Нарастващият интерес към по-малките градове отразява тяхната относително по-добра достъпност, както и концентрацията на млада и квалифицирана работна сила“, посочва се в доклада. Тези градове се отличават с разнообразна и нарастваща икономика, което ги превръща в силно желани дестинации от инвеститорите, допълва се в доклада.

Това обаче поставя и нови задачи пред градоустройството, посочват от Urban Land Institute.

Една от основните тенденции на пазара на бизнес имоти в САЩ е пригаждането към живота на Z поколението. Младите поколения се сблъскват с недостиг на жилища, което дава възможност на строителите да отговорят на основните им изисквания – по-компактни, енергийно ефективни и „умни“ имоти, както и достъпни жилища.

В тази връзка експертите смятат, че многофамилните жилищни сгради са по-добрата инвестиция, особено на вторични пазари като Питсбърг, Солт Лейк Сити и Форт Лодърдейл.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още