Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Полската група GTC може да се раздели с основния си акционер

Компанията Lone Star планира да продаде дела си от 59,29% от компанията, която има инвестиции и у нас

Полската група GTC може да се раздели с основния си акционер

Планираната офис сграда Advance Business Center. Снимка: GTC

Компанията за дялов капитал Lone Star планира да извлече печалба от инвестициите си, като продаде контролния си пакет от акции в полската група Globe Trade Centre (GTC), която присъства на пазара на недвижими имоти и у нас, съобщава онлайн изданието ipe.com.

Миналата година компанията започна строителството на офис сградата Advance Business Center на самия вход на Бизнес парк София, а стойността на планираната инвестиция е 60 млн. евро.

GTC е компания за бизнес имоти, листната на борсата в Полша, с присъствие в ключови столици в Централна и Източна Европа.

Lone Star съобщи, че въз основа на силното представяне на GTC след първоначалната инвестиция през 2013 г. е възложила на J.P. Morgan и UBS да направят оценка на съществуващите варианти. Те включват продажба на целия й пакет от акции, които оформят дял от 59,29%, на стратегически или финансов инвеститор.

Още по темата

„Не се обмисля обаче предлагането на акции на GTC на капиталови пазари чрез ускорен букбилдинг“, съобщи Lone Star.

В момента GTC притежава и управлява офис сгради и търговски центрове за около 2 млрд. евро. Компанията LSREF III GTC Investments, която е част от Lone Star и е мажоритарен акционер в GTC, е филиал на Lone Star Real Estate Fund III.

GTC Group инвестира в недвижими имоти в Полша и три столици в Централна и Източна Европа. Компанията оперира в Полша, Румъния, Унгария, Хърватия, Сърбия и България.

Групата е създадена през 1994 г. и днес управлява активно портфолио от 36 търговски обекта, предоставящи 614 хил. кв. м офис и търговски площи в Полша, Белград, Будапеща, Букурещ и Загреб. Освен това GTC има търговски и офис сгради в столиците на Централна и Източна Европа. В началото на миналата година компанията продаде два от основните си активи в България – моловете „Галерия“ в Стара Загора и Бургас.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Шест месеца след пандемията офисите в САЩ остават наполовина празни