IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полската хотелска верига Orbis продължава с експанзията в Източна Европа

Компанията планира да открие 8 нови хотела в пет държави от региона и да сключи 40 нови договора за управление в следващите месеци

14:14 | 05.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Полската хотелска верига Orbis продължава с експанзията в Източна Европа.

Компанията планира откриването на осем нови хотела през следващите месеци, съобщават от дружеството. Три от тях са в Румъния, други два – в Босна и Херцеговина, и по един в Сърбия, Македония и Унгария.

Отделно веригата планира и да сключи 40 нови договора за управление на различни места в региона.

Изпълнителният директор на Orbis Жил Клавие посочва, че Източна Европа е голям пазар с един от най-бързите темпове на растеж на брутния вътрешен продукт (БВП). Това е предпоставка за засилване търсенето на бизнес услуги и услуги за отдих, посочва той.

„От друга страна виждаме, че строителите и инвестиционните фондове, които в миналото се отказаха от проектите, свързани с хотели, отново са привлечени към сектора заради нарастващата рентабилност в хотелиерството не само в Полша, но и в целия Източноевропейски регион. Искаме да ускорим развитието на по-малките си активи и да направим марките на AccorHotels още по-видими и по-популярни в региона и на новите развиващи се пазари като Сърбия, Хърватия, Румъния, Словения и България“, коментира той.

Припомняме, че Orbis през 2015 г. подписа споразумение с френската верига Accor да поеме 46 от нейните хотели в региона, както и да придобие и ексклузивните права над лицензите за марките на веригата.

В България първоначално веригата стъпи с хотела си под бранда Novotel, който се намира на Цариградско шосе в София, както и с Ibis в близост до Терминал 1 на столичното летище.

За тази година се предвижда откриването на два нови хотела в София - Novotel Sofia Centre и Ibis Sofia Centre, но като комбиниран хотел.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още