IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Популярността на Германия сред инвеститорите в имоти се увеличава

Една трета от професионалните международни инвеститори в имоти посочват страната като предпочитана дестинация

09:49 | 29.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Популярността на Германия сред инвеститорите в имоти се увеличава заради ангажиментите на Великобритания около Brexit. Това показват резултатите от проучване на консултантската компания BrickVest, цитирани от онлайн изданието ipe.com.

Според инвестиционния барометър за четвъртото тримесечие 33% от професионалните инвеститори в недвижими имоти посочват, че Германия е най-предпочитаният от тях пазар. Други 27% посочват Великобритания.

За първи път Германия изпреварва Великобритания в това проучване. Тенденцията се очаква да се задържи и през 2018 г.

Изследването, в което са анкетирани 3 500 професионални инвеститори в недвижими имоти, разкрива, че апетитът за риск на инвеститорите продължава да се увеличава, тъй като бизнес имотите предоставят значително по-добра възвръщаемост, съобразена с риска, в нестабилна пазарна среда.

Германия става все по-популярна сред международните инвеститори в недвижими имоти и ще трябва да бъде готова да отговори на търсенето, коментира основателят и главен изпълнителен директор на германския жилищен партньор на JLL Zabel Property.

Според Томас Забел малка промяна в Лондон може да доведе до огромна промяна в градове като Франкфурт и Берлин, които могат да се възползват от преместванията на бизнеса.

За първите девет месеца на 2017 г. вътрешните анализи на Engel & Völkers Investment Consulting и Engel & Völkers Commercial показват, че в цяла Германия инвеститорите понастоящем плащат средна премия от 1,6 пъти годишния основен наем за придобиване на жилищен портфейл.

Компаниите посочват, че "пазарът на жилищни имоти е пазар на продавачите, а жилищните портфейли са много оскъдни като предлагане“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още