Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Порутени сгради са новите горещи имоти в Хонконг

Обновяването на стари сгради позволява на предприемачите да навлязат в централни квартали, където земята е оскъдна

Порутени сгради са новите горещи имоти в Хонконг

Снимка: Архив Ройтерс

В град с космически цени на земята порутените сгради може да се окажат новите горещи имоти, пише Bloomberg.

Предприемачите в Хонконг все повече придобиват и обновяват стари сгради на фона на все по-голямото поскъпване на земята. Броят на принудителните продажби, които позволяват на предприемачите да установят пълен контрол върху жилищна сграда, след като си осигурят 80% от собствеността, е достигнал 6-годишен връх през 2018 г., сочат данни на правителството.

„Нажеженият пазар за продажби на земя през 2017 г. и началото на 2018 г. и предлаганите големи парцели, които изискват по-големи еднократни инвестиции, на практика изтласкват много малки и средни предприемачи“, казва Денис Ма, ръководител на отдел „Изследвания“ в консултантската компания JLL. Тези компании са били принудени да се съсредоточат върху вдъхването на нов живот на стари сгради, за да подкрепят бъдещите си проекти.

Още по темата
Обновяването на стари сгради позволява на предприемачите и да навлязат в централни квартали, където земята е оскъдна, казва Рийд Хачър, ръководител на отдел „Изследвания“ в Cushman & Wakefield.

В разгара на бума на имотния пазар между началото на 2017 и средната на миналата година продаваната земя на организирани от правителството търгове достигаше космически цени. Sun Hung Kai Properties плати безпрецедентните 3,2 млрд. долара за парцел за жилищно строителство близо до бившото летище през май, почти един и половина пъти над предходния рекорд, поставен през ноември 2017 г. 

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Airbnb се насочва към най-богатите туристи с новото подразделение Luxe