Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Продажба и обратно наемане - ключова тенденция на пазара на бизнес имоти в САЩ

Вълната обхваща и все по-малки компании, особено в здравния сектор, който се счита за нискорисков и устойчив на кризи

Продажбата и обратното наемане – това е една от водещите тенденции при големите вериги магазини и заведения в САЩ през последните години, пише The Wall Street Journal.

Продажбата на собствените обекти е изгодна сделка за веригите предвид възстановяването на пазара на бизнес имоти и силните ръстове на цените на активите.

През миналия месец Sears Holdings Corp. продаде 235 имота на инвестиционния фонд Seritage Growth Properties за 2,7 млрд. долара. Повечето от обектите Sears ще наеме обратно.

През юни Darden Restaurants Inc., собственикът на заведенията Olive Garden и LongHorn Steakhouse, обяви, че възнамерява да продаде 430 от над 1 500-те си обека на публично търгуван фонд за инвестиции в имоти и след това да ги наеме обратно.

Вълната от продажби и наемания обхваща и все по-малки компании, включително в сектора на здравните услуги, посочва изданието. DEC Property LLC например продаде офис сградата си на Community Healthcare Trust Inc. за 2,8 млн. долара и след това я нае обратно за ендоскопската си практика.

Инвестициите в сгради с медицинско предназначение на американския пазар се увеличават заради благоприятната демографска среда, посочва изданието. Тези инвестиции изглеждат по-рискови, тъй като са обвързани с медицински практики и други услуги.

Този тип инвестиции се считат и за устойчиви на кризи заради силното търсене на медицински услуги.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Офисите в Ню Йорк са почти празни и застрашават възстановяването на града