IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбата на имението Playboy е финализирана

Имотът е сменил собственика си срещу 100 млн. долара - наполовина на първоначално исканата цена

10:10 | 17.08.16 г.
<p>
	Новият собственик - Дарън Метропулос, който е съсед на Хефнър, смята да обедини двата имота след смъртта на основателя на Playboy. <em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Новият собственик - Дарън Метропулос, който е съсед на Хефнър, смята да обедини двата имота след смъртта на основателя на Playboy. Снимка: архив, Ройтерс

Продажбата на имението Playboy е вече финализирана, съобщава Wall Street Journal. Купувач е съседът на основателя на империята Playboy Хю Хефнър - Дарън Метропулос, а цената на сделката – 100 млн. долара.

Имотът беше обявен за продажба в началото на тази година на цена от 200 млн. долара. Сделката беше договорена през юни, но тогава цената не беше обявена. Новият собственик ще позволи на Хефнър да обитава имението до смъртта му.

В продажната цена са включени и някои от статуите в двора на имението, мебелировката и оборудването в стаята за игри, но не и обзавеждането.

Според запознати източници Playboy ще плаща на Метропулос по 1 млн. долара на година за поддръжката на имота, докато Хефнър живее там.

Сделката за имението Playboy е рекордна за пазара в района на Лос Анджелис, отбелязва изданието. През 2014 г. имението Fleur de Lys например се продаде за 88,3 млн. долара, като с продажбата на мебелите цената достигна 102 млн. долара.

Дарън Метропулос е на 33 години, управлява компанията за дялов капитал Metropoulos & Co. и е съсобственик на Hostess Brands. През 2009 г. той купува от Хефнър къщата в съседство на имението Playboy, в която бившата съпруга на основателя на медийната империя е отглеждала двете им деца.

Метропулос възнамерява да обедини имотите след смъртта на Хефнър, става ясно от негово изявление.

Имението Playboy е придобито от Playboy Enterprises през 1971 г. за 1,05 млн. долара. Оттогава то е дом на Хю Хефнър и е известно с партитата, които се организират там.

Къщата е построена през 20-те години на ХХ век, в готически стил. Има 29 спални, а през 70-те Хефнър достроява басейн с отопление и изба. В имението има и лицензирана зоологическа градина с екзотични птици и маймуни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още