Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Продажбите на бюра при WeWork се върнаха на нивата преди пандемията

Компанията ограничи значително загубата си през първото тримесечие

Продажбите на бюра при WeWork се върнаха на нивата преди пандемията

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

WeWork намали значително загубата си през първото тримесечие, след като брутните продажби на бюра достигнаха нивата преди пандемията с постепенното завръщане на служителите в САЩ към работа на място, пише Wall Street Journal.

Компанията за споделени офиси съобщи в четвъртък, че приходите ѝ са нараснали с 20% на годишна база с продадени 166 хил. бюра, най-високото ниво от първото тримесечие на 2020 г. Приходите са по-високи от прогнозата на WeWork за периода и компанията повиши долната граница на прогнозата за приходите си за годината.

Резултатите са поредният знак, че работата на място бавно се нормализира, след като пандемията принуди много офис служители да работят от вкъщи, а компаниите преоцениха нуждите си от имоти.

WeWork, която поддържа офис площи, отдавани под наем на служители, стана публична през октомври чрез сливане с компания за придобивания със специална цел (SPAC). Това се случи след провала на по-ранни планове за първично публично предлагане заради проблеми в корпоративното управление и съмнения в оценката на компанията. Тя също така прекъсна връзки със съоснователя си и бивш главен изпълнителен директор Адам Нойман.

Още по темата
Компанията се сдоби с нов главен изпълнителен директор, Сандип Матрани, който освежи дейността ѝ, като затвори локации, предоговори наемни договори и съкрати хиляди работни места.

През първото тримесечие до 31 март компанията е намалила значително разходите си, което е помогнало за силно понижаване на нетната загуба. Тя е достигнала 435 млн. долара, или 57 цента на акция спрямо загубата от 2 млрд. долара, или 14,34 долара на акция година по-рано.

Анкетирани от FactSet анализатори очакваха загуба от 72 цента на акция.

Приходите са се повишили до 765 млн. долара през тримесечието, което е малко под прогнозата на Wall Street за 768 млн. долара, но е над по-ранни очаквания на компанията.

Общите разходи са намалели до 1,1 млрд. долара спрямо 2,1 млрд. долара година по-рано, подкрепени от печалбата от 130 млн. долара при прекратяването на наемни договори.

WeWork повиши долната граница на прогнозите за приходите си през второто тримесечие до 800 млн. долара спрямо 775 млн. долара преди това и вдигна долната граница на очакваните си приходи за цялата година с 50 млн. долара до 3,4 млрд. долара.

Компанията съобщи, че е подобрила ликвидността си с дълг от 350 млн. долара, обезпечен от Brookfield Asset Management.

Книжата на WeWork, които поевтиняха с над 58% в последните 12 месеца, поскъпват с 9% в предборсовата търговия.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от По света
Колебливият жилищен пазар е риск за 7 трлн. долара за австралийската икономика