Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Продажбите на жилища на Острова са намалели със 70% от началото на блокадата

Не се наблюдава масово изтегляне на жилища от пазара, съобщава имотна агенция

Продажбите на жилища на Острова са намалели със 70% от началото на блокадата

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Броят на продажбите на нови жилища, договорени във Великобритания, е намалял със 70% от началото на ограниченията заради коронавируса, сочат данни на сайта за имотни обяви Zoopla, цитирани от ВВС.

Имоти са продължавали да се продават и да се обявяват за продажба до началото на ограниченията на 23 март, когато правителството призова хората да не излизат от дома си наред с останалите ограничителни мерки.

Продавачите не изтеглят имотите си от пазара, сочат данни на Zoopla. Броят на жилищата за продажба на брокер на недвижим имот е само с 1% по-нисък, отколкото на 7 март.

Още по темата
„Няма масово изтегляне на жилища от пазара, тъй като брокери и потребители възприемат изчаквателен подход“, казва директорът на отдел „Изследвания“ в Zoopla Ричард Донъл.

„Затварянето на клонове на имотната агенция и общата несигурност са довели до значително по-малко договорени продажби през последните две седмици, а новото предлагане на пазара също е по-малко“, допълва той.

Броят на хората, чакащи да разберат повече за имотите или да им направят оглед, е започнал да намалява в началото на март и се е свил с над 60% през последния месец.

През последната седмица обаче се увеличават хората, които търсят имоти. Миналия месец правителството не забрани на хората да напускат дома си, но ги посъветва да не го правят и да спазват социална дистанция.

"Не е необходимо да се спират сделки, но трябва да гарантираме спазването на инструкциите да стоим у дома и да сме далеч от останалите през цялото време. Когато имотът, в който се установявате, е празен, можете да продължите със сделката, въпреки че трябва да спазвате указанията... за напускане на дома. Когато имотът е обитаван към момента, призоваваме всички страни да направят необходимото да постигнат приятелско споразумение за алтернативни дати на установяване в имота“, съветва Zoopla.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Търговските улици в центъра на Лондон бавно се връщат към живот