IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на жилища в Сингапур нарастват над два пъти през април

Цените на имотите се понижават и през първото тримесечие, но с по-бавен темп

10:47 | 15.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбите на жилища в Сингапур нарастват повече от два пъти през април на фона на засиленото доверие на купувачите, след като местното правителство отмени частично ограниченията на пазара на имоти след тригодишен спад на цените, съобщава Bloomberg.

През четвъртия месец на годината строителите са продали 1 555 жилища в сравнение със 750 година по-рано, показват данните на местния жилищен регулатор. Общо на пазара са се предлагали 1 616 имота спрямо 1 527 през март, показват още данните.

Лидер по продажби е Seaside Residences в източната част на мегаполиса с реализирани 419 апартамента от 560 обявени за продажба.

През март правителството на Сингапур отмени някои от рестрикциите на пазара на имоти, които започна да въвежда през 2009 г. заради резкия ръст на цените, направил жилищата силно недостъпни за местните жители.

През 2016 г. цените на жилищата се понижиха с 3%, като отбелязаха спад 14 поредни тримесечия. Това е най-дългият период на спад, откакто се води статистика в мегаполиса (от 1975 г.).

Цените на частните имоти, обявени за продажба, се понижават с 0,4% за първото тримесечие на годината в сравнение с предходното, показват актуалните данни на жилищния регулатор в Сингапур. Цените в момента са с 11,6% под пиковите им равнища, отчетени през 2013 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още