Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Продажните нива на дребно в Хонконг през октомври с остър спад

Според държавните данни обемът на трансакциите на първичния пазар е надвишил този на вторичния с 23% през септември

Продажните нива на дребно в Хонконг през октомври с остър спад

Снимка: pixabay.com

Продажните нива на дребно през първия ден за новите масови жилищни проекти (при които при първата серия от продажба са били предложени 80 единици) в Хонконг са спаднали значително през октомври 2018 г., сочи новият доклад за пазара на жилища Residential Sales Market Monitor на JLL от миналата седмица.

Още по темата

Данните от проучването на JLL сочат, че продажните нива на дребно през първия за подобни огромни жилищни проекти са били средно около 51% през октомври спрямо средно 97% в периода януари-септември тази година.

Според държавните данни, публикувани през октомври, обемът на трансакциите на първичния пазар е надвишил този на вторичния с 23% през септември, което е първият път, в който това се случва от ноември 2015 г., когато жилищният пазар временно отслабна.

„На фона на нарастващия брой купувачи, които предпочитат да изчакат, строителните компании намаляват офертните си цени, за се отърват от запасите си. В резултат на това натискът върху продавачите на понижат цените на вторичния пазар ще продължи да се засилва“, коментира старшият директор за капиталовите пазар в JLL Хенри Мок.

„Нещо повече, строителите сега активно се опитват и да привлекат повече търсене от вторичния пазар, предлагайки по-големи стимули, като заеми с по-високо съотношение на кредит към стойност от до 80%, и агресивни стратегии за продажби, като удължени период за плащане. В Някои случаи те дори позволяват на купувачите да се нанесат в жилището преди финалното плащане“.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов
Още по темата: По света пазар на жилища

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Инвеститорите търсят алтернативни маршрути към пазарите на бизнес имоти в Европа