IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Prologis придобива портфейл от индустриални имоти в САЩ за 4 млрд. долара

Очаква се сделката да бъде финализирана до края на годината

11:53 | 16.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Prologis, специализирана в развитието и управлението на логистични площи, съобщи, че ще купи Industrial Property Trust, портфейл от американски индустриални имоти, на компанията Black Creek Group. Сделката се оценява на около 4 млрд. долара, съобщава Ройтерс.

Компанията информира, че сделката, която включва 3,5 млн. кв. м площи в 236 имота, разширява присъствието й в Южна Калифорния, района на Залива на Сан Франциско, Чикаго, Атланта, Далас, Сиатъл и Ню Джърси.

Очаква се сделката да бъде финализирана към края на 2019 г. или началото на следващата година.

Prologis обяви също така повишение с 14,7% на нетната печалба, която ще бъде разпределена между акционерите през второто тримесечие, до 383,8 млн. долара. Печалбата на акция възлиза на 60 цента през тримесечието до 30 юни.

Компанията повиши прогнозите си за 2019 г. на между 2,38 и 2,46 долара на акция спрямо предвижданите преди това между 2,08 и 2,18 долара на акция.

„Продължаваме да наблюдаваме стабилни пазарни условия, силно търсене от потребителите и ръст на наемите, който надхвърля очакванията ни“, заяви главният финансов директор на Prologis Томас Олинджър.

Складовете и логистичните площи са все по-предпочитан сегмент от имотния пазар, отчасти заради силния ръст и високото равнище на заетост. Търсенето на корпорациите се дължи на необходимостта да отговорят на очакванията на клиентите за по-бърза доставка. Растежът на електронната търговия вероятно ще предпази сектора от последиците от наложените мита от администрацията на американския президент Доналд Тръмп върху китайски стоки, съобщиха през май анализатори от компанията Green Street Advisors, цитирани от Bloomberg.

Prologis, чиято пазарна стойност надхвърля 50 млрд. долара, цели да продаде около 20% от активите на Industrial Property Trust, съобщава Хамид Могадам, главен изпълнителен директор на компанията. Три четвърти от продажбите ще бъдат реализирани на пазари, на които компанията вече е активна, а останалите - в градове като Солт Лейк Сити и Мемфис, в които тя се стреми да навлезе. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още