Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Просрочените секюритизирани кредити за бизнес имоти в САЩ намаляват

Очакванията са тенденцията да се задържи през следващите месеци противно на предишни прогнози

Просрочените секюритизирани кредити за бизнес имоти в САЩ намаляват

Снимка: Архив Ройтерс

Делът на просрочените секюритизирани кредити за бизнес имоти в САЩ намалява вече осми пореден месец противно на очакванията за вълна от неизпълнения, пише Wall Street Journal.

Според компанията за данни Trepp LLC делът им се понижава до 4,51% през февруари спрямо 5,31% през февруари 2017 г. Нивото на просрочените секюритизирани кредити за бизнес имоти достигна рекорд от 10,34% през юли 2012 г.

Изданието отбелязва, че инвеститорите очакваха увеличение на просрочията през 2016 и 2017 г., тъй като повечето от секюритизираните през 2006 и 2007 г. заеми достигнаха своя матуритет. Нарастването на цените и оценките на имотите обаче, ниските лихви и наличието на повече дългов капитал от небанкови източници (например застрахователни компании) позволиха на собствениците на активите да рефинансират или преструктурират дълговете си.

През следващите месеци просрочените секюритизирани кредити се очаква да продължат да намаляват, посочват от Trepp.

“Тази година ще има доста ликвидност от гледна точка на дългово финансиране. Не смятам, че ще има кредитори, които да намалят финансирането си за сектора през 2018 г.“, коментира Джерард Сансости, главен управляващ директор на HFF, компания за услуги за пазарите на имоти и капиталовите пазари.

Кредитополучателите имат и по-голям избор. За многофамилните жилищни сгради например кредитната активност на държавните ипотечни агенции Fannie May и Freddy Mac се увеличава. За останалите сектори все по-активни от гледна точка на финансиране стават застрахователите и други небанкови кредитори.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Metro започва продажбата на китайския си бизнес