Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

По света

Расте интересът към инвестиции в „социални имоти“ в Гърция

Това е международна тенденция, отчасти свързана с постоянното нарастване на дела на хората над 65-годишна възраст, както в Европа, така и в Гърция

Расте интересът към инвестиции в „социални имоти“ в Гърция

Снимка: Bartek Sadowski/Bloomberg

Институционалните инвеститори все повече се интересуват от имоти от „социален характер“ – алтернативна инвестиционна категория, интересът към която вероятно ще нараства и на пазара в Гърция, пише ekathimerini.com. 

Още по темата

Това е международна тенденция, отчасти свързана с постоянното нарастване на дела на хората над 65-годишна възраст, както в Европа, така и в Гърция – а това води до необходимост от повече сгради със социален характер.

В тази категория попадат болници и центрове за различен тип грижи, към които инвеститорите проявяват все по-голям интерес в търсене на възвръщаемост, тъй като по-популярните пазарни сегменти като офиси и логистични центрове са под натиск.

Подобна тенденция се наблюдава и в Гърция с новия инвеститор в Pasal Development Sterner Stenhus, който разполага със значителен брой центрове за грижи за пенсионери в напреднала възраст в Швеция, и е готов да пренесе своето ноу-хау и на гръцкия пазар.

Цялата публикация може да прочетете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от По света
Глобалните инвестиции в имоти може да нараснат с 50% през 2021 г.