IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия може да въведе единна тарифа за ремонт на общите части в блоковете

Законопроектът е внесен в Държавната дума

09:28 | 16.07.15 г. 1
Русия може да въведе единна тарифа за ремонт на общите части в блоковете

Руската Държавна дума планира да въведе единна тарифа за ремонтите на общите части на жилищните блокове в страната, съобщава руската информационна агенция ТАСС. Предложението е за 1 рубла на 1 кв. м площ на собственик, посочва агенцията, като цитира председателя на парламентарната комисия по регионална политика Иван Абрамов, който е съавтор на законопроекта.

Абрамов обяснява, че текстовете са внесени в долната камара на парламента и се разглеждат от председателя на Държавната дума.

„Нашата цел е да започне широко обсъждане на темата. Смятаме, че е несправедливо в Жилищния кодекс да няма заложена такава тарифа. В отделните региони се определят тарифи, но незнайно как. В Санкт Петербург например собствениците плащат по 2 рубли на кв. м, а в Москва – по 15 рубли. Как точно е обосновано това?“, коментира той.

Авторите на законовите поправки не изключват, че правителството няма да ги подкрепи. Според тях обаче въведените по региони необосновано високи тарифи безпокоят хората. Много от хората отказват да плащат за общите ремонти и заради това, според депутатите, трябва да има обща тарифа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
mick
преди 8 години
Цената за ремонт на общите части зависи от пазарната цена на имота. И трябва да се измерва в промили да речем от пазарната цена. Щото в едно малко градче.. може да се намерят строители които да работят евтино, но в голям град - не.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още