IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руснаци продължават да купуват имоти в Турция въпреки кризата в отношенията

След инцидента със самолета руски граждани са купили имоти за 37 млн. долара в Турция, а за цялата 2015 г. - за 398 млн. долара

15:35 | 08.01.16 г.
<p>
	Най-търсени от руснаците са имоти в Анталия. <em>Снимка:&nbsp;pixabay.com</em></p>

Най-търсени от руснаците са имоти в Анталия. Снимка: pixabay.com

Руските граждани продължават да проявяват интерес към жилища и недвижими имоти в Турция въпреки кризата заради руския бомбардировач, който бе свален от турски изтребители в нарушение на турското въздушно пространство, съобщава БТА.

Според брокери, след кризата, която започна със свалянето на бомбардировача на 24 ноември миналата година, руски граждани са закупили жилища в Турция за 37 млн. долара. За цялата 2015 година са били закупени жилища на обща стойност 398 млн. долара.

Брокерите обясняват интереса на руснаците за закупуване на недвижимо имущество в Турция с изгодните цени и привлекателните географски условия - мек климат и море.

Най-много жилища са закупени в Анталия, следва Истанбул.

Представител на Дружеството за култура и сътрудничество Русия-Турция коментира, че руснаците, живеещи в Турция, чийто брой надхвърля 150 хиляди души, "вярват, че кризата ще приключи, понеже е проблем на политическите ръководства на двете държави, а не на народите на Русия и Турция".

В последно време се наблюдава засилен интерес за закупуване на жилища в Турция и от граждани на страните от Близкия изток и Персийския залив - Саудитска Арабия, Ирак, Кувейт, Катар, а също от САЩ, Германия, Великобритания, Азербайджан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още