IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung иска да продаде централата на Commerzbank в Лондон

Търсената цена възлиза на над половин милиард долара

21:29 | 03.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Застрахователното подразделение на южнокорейската компания Samsung води преговори да продаде централата на Commerzbank в Лондон на базираната в Сингапур компания Wing Tai Holdings, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати с преговорите източниците.

Застрахователното подразделение на Samsung прави опит да продаде сградата в Лондонското сити за 425 млн. паунда (548 млн. долара). Условията на сделката все още не са финализирани и няма гаранция, че трансакцията ще бъде завършена. Компанията за финансови услуги Investec е другият кандидат купувач за сградата с площ 37,161 хил. квадратни метра, която се намира в близост до Английската централна банка.

Представители на компанията за имоти Wing Tai не са отговорили на запитванията на Bloomberg, докато говорителят на Samsung Life е отказал коментар по темата.

Инвеститори от редица азиатски страни, включително Сингапур и Южна Корея, засилват интереса си към имотите в Лондон заради понижената стойност на паунда и високите цени на имоти на повечето пазари в Азия. Азиатските компании отговарят за 65% от международните инвестиции на стойност 5,6 млрд. паунда на имотния пазар в Лондон през първата половина на 2018 г., показват данни на брокерската фирма Knight Frank.

Застрахователната дивизия на Samsung е била „насърчена“ да продаде сградата в Лондон от силното търсене на офис пространство в британската столица, става ясно от документите за продажбата на имота. През 2013 г. компанията купи централата за около 310 млн. паунда.

Още подобни новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още