IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ разширяват проверките за пране на пари в сектора на имотите

Правилата, одобрени през май, се въвеждат в още окръзи и щати

15:40 | 28.07.16 г.
САЩ разширяват проверките за пране на пари в сектора на имотите

Министерството на финансите на САЩ разширява разследването си за международни престъпни схеми в сектора на имотите, предава Ройтерс.

Схемата беше въведена през май тази година и в момента обхваща някои части на щата Калифорния, Тексас, Флорида и Ню Йорк. Сега тя се въвежда в още няколко десетки окръга в различни щати.

Правилата предвиждат банките да идентифицират действителните собственици на компаниите, с които работят, включително и при покупка на имоти, за да се минимизират рисковете от пране на пари.

Програмата е насочена най-вече към разобличаването на “кухи” фирми, с които се купуват луксозни имоти в Манхатън, Маями, Палм Бийч и на други места с цел избягване на данъци.

Освен че ще идентифицират заподозрени в потенциални незаконни дейности и ще обменят информация с местните правоприлагащи органи, събраните данни ще се ползват за въвеждането на бъдеща регулация.

Ключова роля в процеса е отредена и на застрахователните компании, припомня информационната агенция.

На проверка подлежат сделките с имоти на стойност над 3 млн. долара за Манхатън и 1,5 млн. долара за околните квартали на Ню Йорк. Прагът във Флорида е 1 млн. долара, в Калифорния – 2 млн. долара, а в Тексас – 500 хил. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още