IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ са взели под свой контрол три руски дипломатически мисии

Русия е освободила сградите в Сан Франциско, Вашингтон и Ню Йорк

09:37 | 03.09.17 г.
<p>
	Сградата на бившото руско консулство в Сан Франциско. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Сградата на бившото руско консулство в Сан Франциско. Снимка: Ройтерс

САЩ са взели под свой контрол три руски дипломатически мисии - генералното консулство в Сан Франциско, търговското представителство във Вашингтон и филиала му в Ню Йорк, предава Асошиейтед прес.

Държавният департамент потвърди, че Русия е освободила трите дипломатически обекта, а американски служители са извършили "инспекции на трите сгради, за да осигурят безопасността и охраната им и да потвърдят, че руското правителство е опразнило помещенията".

Държавният департамент ще контролира изцяло достъпа до имотите и поема цялата отговорност за сигурността и поддръжката им. Направени са "индивидуални споразумения", които да дадат на семействата на дипломатите "достатъчно време" да опаковат багажа си и да освободят апартаментите на територията на консулството. 

Припомняме, че след като американския Конгрес прие с голямо мнозинство специален закон за санкциите срещу Русия, с който затегна ограниченията, Москва нареди на Вашингтон да намалят наполовина дипломатическия си корпус в Руската федерация.

В отговор Вашингтон поиска преди няколко дни до 2 септември Русия да опразни и предаде три дипломатически имота – в Сан Франциско, Вашингтон и Ню Йорк.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още