IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделките с жилища в Сингапур са се повишили с 24% през юни

Очаква се ръстът на покупко-продажбите и цените на жилищата в Сингапур да се забави през второто полугодие

11:15 | 15.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Сделките с жилища в Сингапур са се повишили с 24% през юни

Продажбите на жилища в Сингапур през юни са се повишили за втори пореден месец и са близо до рекордно високото ниво, отчетено през март, предаде Bloomberg.

През миналия месец сделките са регистрирали ръст от 24% до 1 806 покупко-продажби, съобщават от сингапурското градоустройство.

Същевременно Moody’s Investors Service занижи перспективите пред банковата система в страната заради рисковете от ръста на цените и кредитите за сектора на имотите, припомня информационната агенция.

Рекордно високите цени и ниските лихви по кредитите засилиха опасенията за имотен балон и принудиха правителството да разшири мерките за “охлаждане” на пазара, включително промениха правилата за отпускане на кредити за купувачите на имоти.

През второто тримесечие индексът на цените на жилищата в Сингапур се е повишил с 0,8 на сто, докато за предходното тримесечие беше отчетен ръст от 0,6 на сто. Още по-силен ръст на цените е регистриран в предградията.

Експерти обаче очакват новите мерки за “охлаждане” да започнат да действат и ръстът да се забави през второто полугодие, тъй като тази статистика не отразява действията на местните власти от миналия месец.

През второто полугодие се очаква забавяне и на ръста на покупко-продажбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още