IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шанхай остава магнит за инвеститорите в имоти

Това е "вечнозеленият град" за инвеститорите в имоти в Азиатско-тихоокеанския регион

10:10 | 27.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	За много международни инвеститори в недвижими имоти Шанхай всъщност е Китай.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

За много международни инвеститори в недвижими имоти Шанхай всъщност е Китай. Снимка: Ройтерс

Въпреки стагнацията при наемите, раздутите оценки и очакваното “наводнение” от нови офис площи, пазарът в Шанхай продължава да е сред топ дестинациите за инвестиции в имоти в Азиатско-тихоокеанския регион, пише Wall Street Journal.

В съвместен доклад на PricewaterhouseCoopers и Urban Land Institute Шанхай за четвърта поредна година е класиран на второ място от 23 азиатски града от гледна точка на инвестиционните перспективи. Първата позиция е за Токио, който се катапултира на върха заради серията икономически реформи на премиера на Япония Шиндзо Абе.

Миналогодишният лидер в класацията – Джакарта, отстъпва до трета позиция тази година. Първата десетка се допълва от Манила, Сидни, Гуандзъ, Сингапур, Пекин, Осака и Шанджън.

“Шанхай е вечнозеленият град за инвеститорите в имоти в Азия”, посочва се в доклада, който е подготвен на базата на проучване сред експерти в сектора на недвижимите имоти от 103 компании, организации и институции.

“За много международни инвеститори в недвижими имоти и чужди компании, които оперират в Континентален Китай, Шанхай всъщност е Китай”, допълват експертите.

В Китай, а и в Азия като цяло, основен двигател на цените на имотите е засилената конкуренция за най-добрите активи. Това повлече надолу маржовете на инвеститорите и доходността от инвестициите на фона на затегнатата регулаторна среда и несигурността по отношение на данъчните политики.

Шанхай – финансовото сърце на Китай, продължава да е магнит за инвеститори в жилищни и търговски имоти от всякакъв калибър. Качествените активи не само в централните райони на града се очаква да продължат да се справят добре във времето.

Забелязва се засилен интерес към инвестициите в търговски активи в крайградските райони, посочва се още в доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:36 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още