IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шанхай се сдобива с първия си седемзвезден хотел

За построяването на луксозната сграда са вложени 516 млрд. долара

12:10 | 17.06.16 г. 2
<p>
	<em>Източник: wandahotels.com</em></p>

Източник: wandahotels.com

Шанхай официално ще открие първия си седемзвезден хотел в събота. Той е разположен на популярната крайбрежна ивица The Bund, съобщава информационният сайт Shanghaiist.com, цитиран от CNBC.

Хотелът е построен от 28-годишния Уан Съцун, син на китайския милиардер Уан Дзиенлин, който е собственик на строителния конгломерат Wanda. Проектът на хотела Wanda Reign on the Bund, струващ 3,4 млрд. юана (516 млн. долара), е на носителя на няколко награди британски архитект Норман Робърт Фишър.

Макар че Уан Младши от дълго време привлича вниманието на обществеността, това не се дължи съвсем на предишни бизнес постижения, а на популярността му в социалните медии. Той обаче все пак е и председател на частния инвестиционен фонд Prometheus Capital.

Хотелът разполага с пищни инсталации и ресторант с изискана френска кухня с главен готвач носителя на звезда Michelin Марк Моно.

Глобалните системи за оценка на хотели, включително официалното класифициране в Китай, спира на 5 звезди, но представители на туристическата индустрия и критиците дават допълнителни звезди на луксозните имоти, които надминават преобладаващите стандарти.

Хотелът Бурж ал-Араб в Дубай, който е сред най-високите в света, също има седем звезди. Той включва въртящи се легла и флотилия от автомобили Rolls Royce с шофьори. Цената за нощувка в хотела е около 20 хил. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Jorkata
преди 7 години
Мани... напоследък допускат елементарни грешки в Инвестора...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 0
I
преди 7 години
За построяването на луксозната сграда са вложени 516 млрд. долара516 МИЛИАРДА? Оправете подзаглавието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още