IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще бъде ли готов стадионът в Сао Пауло за откриващия мач на Мондиала?

Властите в Бразилия временно са спрели строителните дейности заради още един смъртен случай, ще се проверява безопасността

16:04 | 01.04.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Ще бъде ли готов стадионът в Сао Пауло за откриващия мач на Мондиала?

Бразилските власти са стопирали временно строежа на стадиона в Сао Пауло, на който трябваше да се състои откриващият мач на световното първенство по футбол, съобщава генералният секретар на ФИФА Жером Валк, цитиран от AP.

На обекта се случиха вече два фатални инцидента – през ноември загинаха двама от строителните работници, а преди дни - още един.

Остава и проблемът с изграждането на временните седалки, от които има нужда съоръжението, както и на местата за медиите и ложите.

Fast Engenharia – компанията, която се занимава с изграждането на временните места, съобщава в изявление, че е получила нареждане от властите да спре работата, за да се направят допълнителни проучвания за безопасността.

Строителството на стадиона вече изостава сериозно от графика. Съоръжението трябваше да бъде приключено до края на декември, но ФИФА даде отсрочка до средата на април. По всичко изглежда, че и тя няма да бъде спазена. Според местните организатори на първенството стадионът ще бъде довършен до края на април, но според ФИФА по-вероятният срок е след средата на май.

От графика за строителство изостават общо 6 стадиона в Бразилия, където ще се играят срещи от световния шампионат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още