IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сиатъл е най-бързо растящият пазар на логистични площи в света

Хонконг е най-скъпият пазар в глобален мащаб, показват данни на консултантска компания

15:31 | 26.07.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Сиатъл е най-бързо растящият пазар на логистични площи в света с ръст на цените от почти 16% през първото тримесечие на годината спрямо първите три месеца на 2016 г. Хонконг обаче е най-скъпият пазар на логистични площи в света с 348,6 долара наем на кв.м годишно, показват данните на консултантската компания CBRE.

Данните показват, че американските индустриални центрове отбелязват най-силен ръст на наемите за указания период – 3,8% спрямо 2,2% в глобален мащаб. 

В региона на Европа, Близкия изток и Африка наемите отчитат ръст от 1,2%, а в Азиатско-тихоокеанския регион – 1,4%.

На второ място по ръст на наемните равнища на логистичните площи е районът на Ню Йорк с 10% увеличение. На трето място е районът на Лийдс и Шефилд с 9,5% Топ пет се допълва от Оукланд и района на Манчестър и Ливърпул, а топ 10 – от Лос Анджелис, Атланта, Суджоу, Ханджоу и Нинбо.

Вторият най-скъп пазар на логистични площи в света е Токио, а на трето място е Лондон. Топ 10 се допълва от Сингапур, Шанхай, Стокхолм, Сидни, Шънджън, Оукланд и Лос Анджелис.

"Наемите на логистичните площи по целия свят продължават да се увеличават не само заради здравословния ръст на икономиките в различните региони, но и заради растежа на електронната търговия, която създава структурна промяна на пазара", коментира Дейвид Еган, главен анализатор за индустриалната и логистичната индустрия в консултантската компания.

Според него електронната търговия вече е постоянен трансформиращ фактор, който действа на пазара. Допълнителното търсене на висококачествени дистрибуционни центрове ще доведе до покачване на наемите на първокласните активи и специализация, прогнозира още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още