IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сингапур губи привлекателност за инвеститорите в имоти

Постоянните промени в политиката отблъскват инвеститорите

11:00 | 22.08.14 г.
Сингапур губи привлекателност за инвеститорите в имоти

Сингапур като че ли губи привлекателността си като международна дестинация за инвестиции в имоти, пише CNBC.

Въпреки че е една от страните с най-благоприятни условия за правене на бизнес в света, тя вече не е толкова приятелски настроена към инвеститорите в имоти заради постоянните промени в политиката, коментира Андрю Джаксън от Standard Life Investments.

И докато промените в политиката имат за цел да се запази конкурентоспособността чрез намаляване на цените на имотите, това поставя под натиск много инвеститори в имоти в района, включително и Джаксън.

Друг проблем за инвеститорите е, че наличните площи в Сингапур са малко. Отделно в търговския сегмент има доста активи в процес на строителство, което ще постави под натиск целия пазар и ще намали възвръщаемостта на инвеститорите.

CNBC припомня, че цените на жилищата в Сингапур нараснаха с 60 на сто от 2009 г. насам. Основен двигател на растежа беше паричната политика на централните банки в развитите икономики, които намалиха до рекордно ниски равнища лихвите и буквално “наводниха” сингапурския пазар на имоти.

Местните власти предприеха серия от мерки за охлаждане на пазара. Отделно правителството въведе и някои ограничения пред имиграцията. Това би могло да постави под натиск цялата икономика заради забавянето на търсенето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още