IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собствениците на търговски обекти в Хонконг страдат заради протестите

Разходите за наеми на търговците на дребно може да намалеят с 3% в годината до март 2020 г.

11:24 | 22.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

На фона на продължаващите протести в Хонконг срещу противоречив законопроект на правителството за екстрадиция собствениците на търговски площи се присъединяват към растящия списък на засегнатите представители на бизнеса, пише Bloomberg.

Разходите за наеми на търговците на дребно може да намалеят с 3% в годината до март 2020 г., тъй като намалената посещаемост на първокласни търговски локации като Централния бизнес квартал и Козуей бей ограничават възможностите на собствениците да спрат понижаването на наемите, отбелязва Bloomberg Intelligence.

Според консултантската компания JLL наемите на търговски площи може да се понижат с около 5% тази година заради безредиците и ескалиращата търговска война между Китай и САЩ.

„През последния месец в Хонконг имаше чести протести и те повлияха на начина, по който туристите гледат на града като дестинация за пътуване. Това ще се отрази на разходите на туристите от континенталната част на Китай в Хонконг“, коментира имотният анализатор Патрик Уон.

Въпреки че протестите протичат предимно по улиците на града, някои се разпространиха към търговските центрове.

Стотици демонстранти влязоха в търговския център New Town Plaza на компанията Sun Hung Kai Properties, за да протестират срещу начина, по който компанията е реагирала на сблъсъците в мола миналата седмица. Магазините трябваше да затворят по-рано, съобщи Oriental Daily.

Демонстрантите обвиняват предприемача, че е позволил на полицията да влезе в имота му, където се беше събрала група протестиращи. Това доведе до ожесточени сблъсъци на 14 юли. 

Миналата седмица Хонконгската асоциация за управление на търговски площи съобщи, че „повечето й членове“ са обявили едноцифрен или двуцифрен спад на средните приходи от продажби между юни и първата седмица на юли, когато се проведоха големите демонстрации в основните бизнес квартали на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още