IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Собственикът на Delta Planet във Варна продължава експанзията си на Балканите

Компанията планира да построи офиси с обща площ от 370 хил. кв. м през идните години, в които ще инвестира около 400 млн. евро

12:29 | 20.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Delta Holding</em></p>

Снимка: Delta Holding

Сръбската компания Delta Holding, която е собственик на търговския център Delta Planet във Варна, продължава експанзията си на Балканите с началото на строителството на мол в сръбския град Ниш, съобщават от компанията.

Търговският център на два етажа, в който са инвестирани 70 млн. евро, ще предлага на посетителите международни и местни марки, както и забавления – първото 4DX кино в Ниш, както и ресторанти и кафенета. Площта му е 40 хил. кв. м, а сградата ще разполага и с паркинг за 850 автомобила.

„Delta продължава големия си инвестиционен цикъл, който започна със строителството на хотел InterContinental в Любляна, продължи с откриването на мол Delta Planet в Баня Лука, а след това и на Delta Planet във Варна. В момента изграждаме и хотел Indigo и офис сграда в Белград и започваме строителството на търговски център Delta Planet в Ниш. Това превръща компанията ни в най-големия инвеститор в имоти в региона“, казва Зорана Бурлич, главен изпълнителен директор на Delta Real Estate Group, имотното подразделение на Delta Holding, която е собственост на бизнесмена Мирослав Мишкович.

Компанията планира да построи офиси с обща площ от 370 хил. кв. м през идните години, в които ще инвестира около 400 млн. евро.

Очаква се официалното откриване на търговския център Delta Planet в Ниш да бъде през пролетта на следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още